Šta je EOS?

Viđen od strane mnogih kao potencijalni konkurent Ethereuma, EOS je platforma bazirana na mreži blokova koja će podržavati decentralizovane aplikacije (Dapps). Dapps se pokreće na decentralizovanoj, P2P mreži, pre nego na centralizovanim serverima. Oni ne zahtevaju treću stranu ili posrednika. Umesto toga, oni direktno povezuju provajdere i korisnike.

Dan Larimer je kreirao EOS (koji se zalaže za Ethernet Ove SONET). On je takođe ko-osnivač BitShares i Steemit.

Po svom dizajnu, EOS namerava da bude skalabilniji i fleksibilniji nego Ethereum, što čini lakše za programere da kreiraju decentralizovane aplikacije. EOS ima sledeće karakteristike:

  • Nema troškove transakcija
  • Ima potencijal za milione transakcija u sekundi.

Međutim, projekat je još uvek u svojim ranim fazama, dakle, još uvek nema radni proizvod.

EOS je finansiran preko prodaje tokena. To je jedinstveno, u tome što će jedna milijarda ERC-20 tokena biti distribuirana tokom perioda od jedne godine. Drugim rečima, svako će imati jednake šanse da kupi tokene.


Korak 1: Izaberite EOS novčanik

Sve dok ne postoje zvanični EOS novčanici, EOS koristi ERC-20 token. Kao takav, možete da čivate Vaše EOS tokene u ERC-20 kompatibilnom novčaniku. Postoji nekoliko različitih vrsta novčanika dostupnih za Vas:

Desktop Novčanici za čuvanje EOS

Jaxx i Exodus su najpopularnijim desktop novčancima za EOS. Oba ova novčanika dostupna su za multikriptovalute na Windows, Mac, i Linux. Ustvari, Jaxx je takođe dostupan na Androidima i iOS.

Oba Jaxx i Exodus imaju ugrađen ShapeShift, koji omogućava brzo, lako trgovanje kriptovalutama.

Hardver novčanika za čuvanje EOS

Možete da koristite Ledger Nano S i Trezor hardver novčanike za čuvanje ERC-20 tokena. Ali moraćete da povežete svoj hardver novčanik sa MyEtherWallet.

Oba novčanika Edger i Trezor su kompatibilni sa Windowsom, Mac, i Linuxom. Oni su popularna opcija koja nudi veću bezbednost nego većina drugih vrsta novčanika.

Web novčanici za čuvanje EOS

Verovatno, najboljji novčanik za čuvanje Vaših EOS tokena je MyEtherWallet. Za razliku od mnogih onlina novčanika, to je otvoreni kod koji Vam omogućava da čuvate Ether na Vašem ličnom računaru, pre nego na njihovim serverima. Ova karakteristika ga čini mnogo sigurnijim nego većina web novčanika, pošto kontrolišete Vaše informacije o novčaniku.

Mobilni novčanici za čuvanje EOS

Jaxx je takođe dostupan za mobilne uređaje. Drugim rečima, možete da čuvate Vaše EOS ERC-20 tokene na Vašim Android ili iOS uređaju. Jaxx podržava mnoge različite kriptovalute, i ima veoma intuitivan interfejs, koji ga čini praktično pogodnim za početnike.

Korak 2: Pronađite EOS menjačnicu

Pošto su EOS tokeni dostupni na mnogim glavnim kriptovalutnim menjačnicama, trebalo bi da bude dovoljno jednostavno za Vas da ih kupite bilo gde da se nalazite.

Ovde se nalazi lista najpopularnijih opcija:

Kupite EOS na Binance

Pokrenut 2017.godine, Binance se brzo uspostavio kao jedna od najpopularnijih menjačnica za kriptovalute. Ima listirane desetine alt novčića, uključujući EOS tokene. Nažalost, možete samo finansirati Vaš Binance račun sa kriptovalutama, koje mogu ponekad biti limitirajući faktor. Međutim, imate opciju da uzmete BTC i ETH parove.

<<<OVDE OTVORITE BINANCE NALOG>>>

Kupite EOS na HitBTC

HitBTC je menjačnica kriptovaluta bazirana u Evropi. Nudi mnoge različite kriptovalute, uključujući EOS. Možete da napravite depozit koristeći EUR ili USD. Dok je menjačnica jednostavna za upotrebu, nema najbolju online reputaciju, pošto mnogi tvrde da joj nedostaje transparentnost.

<<<OVDE OTVORITE HITBTC NALOG>>>

Kupite EOS preko Shapeshift

Dok sve druge menjačnice kriptovaluta na ovoj listi zahtevaju registraciju, ShapeShift ne zahteva ma koje personalne detalje. Dopušta Vam da razmenite mnoge različite kriptovalute za EOS. Provizije su nešto više, ali to je mala cena da se plati za pogodnost i privatnost koju nudi.

Kupite EOS na Bitfinex

Bitfinex je jedna od nekoliko menačnica kriptovaluta sa uparenim EOS/USD, dakle, popularna je opcija za sve koji kupuju EOS. Međutim, nije praktična za početnike, pošto ima prilično kompleksni interfejs.

Kupite EOS pomoću novca

Za razliku sa Bitcoinima, trenutno ne postoji lak način da kupite EOS sa novcem. Ova situacija se može promeniti kada EOS platforma bude lansirana. Uvek možete da kupite Bitcoine sa novcem na LocalBitcoins, onda da ih razmenite za EOS na brojnim menjačnicama za kriptovalute. Međutim, ovaj proces može biti komplikovaniji nego što je potrebno.

Kupite EOS kreditnim karticama

Veoma malo menačnica za kriptovalute Vam dopušta da kupite crypto sa kreditnim ili debitnim karticama. Najbolji izbor je da koristite Coinmama ili CEX.IO. Na ovim sajtovima možete da kupite druge kriptovalute (kao što su Bitcoin ili Ethereum) sa Vašom kreditnom ili debitnom karticom. Onda možete da ih prebacite ka drugoj menačnici, da ih razmenite za EOS, ili da ih direktno razmenite za EOS preko Changelly.
Kupite EOS putem PayPal

Slično kao kreditna kartica, ne postoji način da se direktno kupi EOS sa PayPala. Međutim, ako ste voljni da kupite drugu kriptovalutu i da je razmenite za EOS, možete da pogledate na LocalBitcoins i VirWOX.

Opet, moraćete da razmenite kriptovalutu koju ste kupili za EOS preko Changelly, pošto ne možete direktno da kupite EOS preko opcija prikazanih iznad.

Korak 3: Povlačenje Vaših EOS tokena na Vaš novčanik

Zapamtite, nikada ne ostavljate novčiće ili tokene na menjačnici. Ako koristite platformu za trgovanje kako biste kupili EOS kao neku od pomenutih iznad, uverite se da povlačite Vaše novčiće iz te menjačnice u Vaš lični novčanik. Stoga, zaštićeni ste ako menjačnica bude hakovana ili postane nesolventna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *